Τέξας: Δολοφόνησε την σύντροφο του επειδή έκανε άμβλωση

Τέξας: Δολοφόνησε την σύντροφο του επειδή έκανε άμβλωση

Η γυναίκα είχε αναγκαστεί να ταξιδέψει ως το Κολοράντο καθώς στο Τέξας έχουν απαγορευτεί οι αμβλώσεις

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφο του όταν έμαθε ότι είχε κάνει άμβλωση. Ο δράστης από χθες, Παρασκευή 12 Μαΐου, κρατείται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. 
 
Η 26χρονη Γκαμπριέλα Γκονζάλες, είχε συναντηθεί με τον φίλο της, τον 22χρονο Χάρολντ Τόμσον, την Τετάρτη 10 Μαΐου. Το προηγούμενο βράδυ είχε επιστρέψει από το Κολοράντο, όπου είχε κάνει την άμβλωση, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2021, το Τέξας απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά από τις έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης.
 
Βίντεο από τις κάμερες παρακολούθησης του μοιραίου πάρκινγκ, κατέγραψαν τον Τόμσον να βγάζει ένα όπλο και να πυροβολεί την Γκονζάλες αρχικά στο κεφάλι και στη συνέχεια να της ρίχνει απανωτές σφαίρες, προτού τραπεί σε φυγή.

Ο Tόμσον συνελήφθη αργότερα την ίδια μέρα και κρατείται στη φυλακή της κομητείας του Ντάλας.

Προηγούμενη αναφορά στις αρχές από τον Μάρτιο καταγράφει επίθεση, χωρίς να κατονομάζει την Γκονζάλες. Ωστόσο, σημειώνει ότι η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι ο Τόμσον «την ξυλοκοπούε πολλές φορές σε όλη τη διάρκεια της σχέσης τους» και ότι ήταν έγκυος στο παιδί του. Η γυναίκα «είχε επαναλάβει ότι φοβάται τον ύποπτο επειδή είχε απειλήσει να βλάψει την οικογένειά της».

Mε πληροφορίες από Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή