Τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν ψήφισε και ευχήθηκε «ένα επικερδές μέλλον»

Τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν ψήφισε και ευχήθηκε «ένα επικερδές μέλλον»

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα επικερδές μέλλον» για τη χώρα και την δημοκρατία της ευχήθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε.

«Είναι σημαντικό όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν απρόσκοπτα μέχρι στις 17.00 για να δείξουν την δύναμη της τουρκικής δημοκρατίας», είπε ο Ερντογάν χωρίς να διατυπώσει πρόβλεψη για την νίκη του.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί η πληροφορία ότι στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης όπου ψήφισε, ο Τούρκος πρόεδρος μοίρασε χαρτονομίσματα σε παιδιά, με αφορμή, όπως είπε, τη Γιορτή της Μητέρας.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, που θα κρίνουν αν θα ξεκινήσει μια τρίτη δεκαετία του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) υπό τον Ταγίπ Ερντογάν ή αν θα δρομολογηθεί η πολιτική αλλαγή που επαγγέλλεται ο προεδρικός υποψήφιος της συνασπισμένης αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που γνωστοποιήθηκαν την Πέμπτη, εμφάνιζαν τον κεμαλικό πολιτικό να προηγείται με διαφορά μεταξύ 5,1% και 6,5%. Δύο από αυτές τού έδιναν άνω του 51%, κάτι που θα σήμαινε νίκη από τον πρώτο γύρο, ενώ στις άλλες δύο το ποσοστό του ήταν κοντά στο 49,5%. Ας σημειωθεί ότι οι εν λόγω έρευνες πραγματοποιήθηκαν προτού ανακοινωθεί η απόσυρση από την εκστρατεία του κεμαλικής προέλευσης υποψηφίου Μουχαρέμ Ιντζέ, οι ψήφοι του οποίου αναμένεται να κατευθυνθούν περισσότερο προς τον ηγέτη της αντιπολίτευσης παρά προς τον απερχόμενο πρόεδρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή