Κινέζος αξιωματούχος επισκέπτεται Ουκρανία, Ρωσία και Πολωνία αυτήν την εβδομάδα

Κινέζος αξιωματούχος επισκέπτεται Ουκρανία, Ρωσία και Πολωνία αυτήν την εβδομάδα

Ο ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις, Λι Χούι, θα βρεθεί αυτήν την εβδομάδα στην Ευρώπη, προωθώντας το κινεζικό σχέδιο για μια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινώντας από σήμερα, 15 Μαΐου, ο ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για τις ευρασιατικές υποθέσεις (και πρώην πρέσβης του Πεκίνου στη Μόσχα), Λι Χούι, θα ταξιδέψει σε Ουκρανία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία.

Στην κορυφή της ατζέντας του Κινέζου αξιωματούχου θα βρεθεί η διπλωματική προσπάθεια της Κίνας για μια πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες Κίνας και Ουκρανίας, Σι Τζινπίνγκ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχαν τηλεφωνική συνομιλία στα τέλη Απριλίου, την πρώτη έπειτα από έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ το Πεκίνο προωθεί παράλληλα και μια δική του πρόταση 12 σημείων για την κατάπαυση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή