Μια Νιγηριανή σεφ έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενων ωρών μαγειρέματος και τώρα στοχεύει στις 100 ώρες.
Η Χίλντα Μπάτσι μαγειρεύει από την περασμένη Πέμπτη, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες των 87 ωρών και 45 λεπτών που είχε από 2019 η Λάτα Τοντόν, μια Ινδή σεφ. Από τις 15:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, άρχισε να μαγειρεύει δεκάδες τοπικές λιχουδιές, από σούπες μέχρι στιφάδο. Το ρύζι Jollof, ένα από τα πιο εμβληματικά δυτικοαφρικανικά πιάτα, περιλαμβανόταν επίσης στο μενού.
Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, συνέχιζε την προσπάθεια της έχοντας φτασει τις 97 ώρες. Πολλοί παρόντες κατά την διάρκεια της προσπάθειας της αλλά και από το διαδίκτυο την επευφημούσαν για να φτάσει το όριο των 100 ωρών. Η Μπάτσι έκανε μόνο πεντάλεπτα διαλείμματα κάθε ώρα ή αθροιστικά μία ώρα μετά από ένα διάστημα 12 ωρών.
Nigerian Chef, Hilda Baci Breaks Guinness World Record For Marathon Cooking | Sahara Reporters https://t.co/pZZ5mWKx4h pic.twitter.com/MBvREut4Th
— Sahara Reporters (@SaharaReporters) May 15, 2023
Κανείς εκπρόσωπος από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες δεν βρισκόταν στην Νιγηρία, αλλά ο οργανισμός έγραψε στο Twitter ότι ήταν ενήμερος για την προσπάθεια της σεφ να σπάσει το ρεκόρ. «Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε όλα τα στοιχεία πριν επιβεβαιώσουμε επίσημα ένα ρεκόρ», ανέφερε.
Επιχειρώντας να καταρρίψει το ρεκόρ, η Νιγηριανή σεφ δήλωσε την Πέμπτη ότι ήθελε να δείξει πόσο εργατικοί και αποφασισμένοι είναι οι νέοι της Νιγηρίας.
Αφού έσπασε το ρεκόρ, ο πρόεδρος Μοχαμαντού Μπουχάρι έγραψε στο Twitter ότι η Δευτέρα ήταν μια σπουδαία μέρα για τη Νιγηρία. «Η ορμή, η φιλοδοξία και η ανθεκτικότητα της Χίλντα έφεραν μεγάλο ενδιαφέρον και διορατικότητα στη μοναδικότητα του νιγηριανού φαγητού», δήλωσε ο Μπουχάρι.
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr