Ιταλία: Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές

Ιταλία: Προβάδισμα της συντηρητικής συμμαχίας στις τοπικές εκλογές

Η συντηρητική συμμαχία, που αποτελείται από τη Λέγκα του Σαλβίνι, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι και το Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι προηγείται στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε 595 δήμους της Ιταλίας.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντηρητική συμμαχία, που αποτελείται από τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και την παράταξη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προηγείται στις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα σε 595 δήμους της Ιταλίας.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων διαμορφώθηκε στο 59%.

Σε σύνολο δεκατριών πόλεων που είναι πρωτεύουσες περιφερειών, οι συντηρητικοί λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό σε δέκα και οι κεντροαριστεροί σε τρεις.

Από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν οι δήμαρχοι της Λατίνα (εβδομήντα χιλιόμετρα νότια της Ρώμης) και των πόλεων του ιταλικού βορρά Τρεβίζο και Σόντριο, με νίκη των κεντροδεξιών υποψήφιων. Στην Μπρέσια (σε μικρή απόσταση από το Μιλάνο) και στο Τέραμο της κεντρικής Ιταλίας υπερίσχυσε η κεντροαριστερά. Στην Ιμπέρια (κοντά στην Γένοβα) κέρδισε υποψήφιος ο οποίος υποστηριζόταν από την κυβερνητική συμμαχία.

Σε μεγάλες πόλεις όπως η Πίζα, η Ανκόνα και η Βιτσέντσα κανένας υποψήφιος δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 50% και, κατά συνέπεια, οι ψηφοφόροι θα κληθούν και πάλι στις κάλπες σε δυο εβδομάδες.

Οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης Μελόνι χαρακτηρίζονται από ικανοποίηση, αν και όλοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Όσο για την κεντροαριστερή συμμαχία, υπογραμμίζεται ότι στις περισσότερες πόλεις οι προοδευτικοί υποψήφιοι είναι ακόμη «εντός παιχνιδιού» και πως οι τελικές εκτιμήσεις θα πρέπει να γίνουν μετά τον δεύτερο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή