Bρετανία: Επιχείρηση διάσωσης σε βουνό ενός βαριά τραυματισμένου Akita

Bρετανία: Επιχείρηση διάσωσης σε βουνό ενός βαριά τραυματισμένου Akita

Ο σκύλος ήταν εξαντλημένος, είχε ένα κόψιμο πόδι και «αρνούνταν να κινηθεί» από το Scafell Pike, το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας στην περιοχή Lake District

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα 13 ατόμων διέσωσε έναν «τραυματισμένο και εξαντλημένο» σκύλο από το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας σε μια επιχείρηση που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες.

Η ομάδα ξεκίνησε τη διάσωση αφού οι ιδιοκτήτες του σκύλου κάλεσαν αρχικά την αστυνομία, ζητώντας βοήθεια καθώς το τετράποδο κατοικίδιό τους αρνήθηκε να περπατήσει στο ταξίδι της επιστροφής από το Scafell Pike, το ψηλότερο βουνό της Αγγλίας στην περιοχή Lake District. Ο σκύλος ήταν εξαντλημένος, είχε ένα κόψιμο πόδι και «αρνούνταν να κινηθεί».

Κατεβαίνοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν προς το Grains Gill, ένα ποτάμι κοντά στο ορεινό πέρασμα Esk Hause, οι ιδιοκτήτες συνάντησαν την ομάδα διάσωσης. Οι διασώστες έβαλαν το Akita σε μια ειδική θήκη, κάνοντας το να νιώσει άνετα πριν το μεταφέρει πίσω στην περιοχή του Seathwaite Farm.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης του Keswick Mountain Rescue είπε: «Παρόλο που ήταν αρκετά μεγάλος σκύλος 33 κιλά, ήταν χαρά μου να κουβαλάω έναν τόσο ελαφρύ τραυματία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι διασώστες χρειάστηκε να διασώσουν σκύλο από το συγκεκριμένο βουνό. Τον Ιούλιο του 2020, ένας σκύλος Αγίου Βερνάρδου 121 κιλών με το όνομα Daisy χρειάστηκε να σωθεί από το Scafell Pike.

Ο ιστότοπος National Trust προειδοποιεί ότι το μακρύ και βραχώδες έδαφος του Scafell Pike είναι κατάλληλο μόνο για σκύλους που «συνηθίζουν σε μεγάλους περιπάτους στους καταρράκτες».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT