Σρι Χιντούγια: Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Σρι Χιντούγια: Πέθανε ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Το 2022, η οικογένεια βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των Sunday Times, όταν η περιουσία της αυξήθηκε πάνω από 11 δισ. λίρες, αγγίζοντας τα 28,4 δισ. λίρες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σ.Π Χιντούγια ο δισεκατομμυριούχος πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας και πρόεδρος του παγκόσμιου ομίλου Hinduja Group, πέθανε στο Λονδίνο σε ηλικία 87 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο Χιντούγια ο οποίος ήταν γνωστός ως SP ή Σρι, έπασχε από άνοια, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το 2022 η οικογένεια είχε βρεθεί στην κορυφή της λίστας των Sunday Times, όταν η περιουσία της αυξήθηκε κατά 11 δισ. λίρες και άγγιξε τα 28,4 δισ. λίρες.

Ο Χιντούγια κρατούσε τα ηνία της οικογενειακής δυναστείας. Τη δεκαετία του 1970, μαζί με τον αδελφό του, Γκόπι, ξεκίνησε τη δραστηριότητα του στην Ινδία, αλλά περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δίδυμο μεταμόρφωσε τον Όμιλο Hinduja από μια σχετικά μικρή οικογενειακή επιχείρηση σε μια εταιρεία με δραστηριότητες σε 38 χώρες, που καλύπτει τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, το πετρέλαιο, οι τράπεζες, τα μέσα ενημέρωσης και η υγειονομική περίθαλψη.

Η αυτοκρατορία επεκτάθηκε μέσω συμφωνιών, όπως η εξαγορά του ομίλου Ashok Leyland το 1987, ο οποίος περιλάμβανε τα απομεινάρια της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας British Leyland. Τρία χρόνια νωρίτερα, ο όμιλος αγόραζε την Gulf Oil από την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron.

Στα περιουσιακά τους στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνονται το Carlton House Terrace του 18ου αιώνα (67.000 τ.μ.) κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το ιστορικό κτίριο Old War Office στο Whitehall.

Πιο πρόσφατα τα δυο αδέρφια είχαν εμπλακεί σε μια διαμάχη για το μέλλον της επιχειρηματικής τους αυτοκρατορίας καθώς ο Γκόπι Χιντούγια αμφισβητούσε τη νομιμότητα ενός πληρεξουσίου μόνιμης ισχύος, που είχε δοθεί στις κόρες του Σρι λόγω των προβλημάτων υγείας του. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή