Ουκρανία: Δολιοφθορά στους σιδηροδρόμους στην Κριμαία προκαλεί εκτροχιασμό και διακοπή της γραμμής

Ουκρανία: Δολιοφθορά στους σιδηροδρόμους στην Κριμαία προκαλεί εκτροχιασμό και διακοπή της γραμμής

Διακόπηκε η συγκοινωνία μεταξύ Συμφερόπολης και Σεβαστούπολης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηξη στην κατεχόμενη από τους Ρώσους εδώ και εννέα χρόνια χερσόνησο της Κριμαίας φέρεται να έχει προξενήσει εκτροχιασμό τρένου και διακοπή της κύριας σιδηροδρομικής γραμμής της περιοχής, καθώς οι αντιστασιακές δυνάμεις των Ουκρανών και των Τατάρων συνεχίζουν τη δράση τους. 

Οπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η τοποθετημένη από τους Ρώσους παράνομη ηγεσία της Κριμαίας, έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση της πρωτεύουσας της Κριμαίας, Συμφερόπολης με τη γειτονική Σεβαστούπολη.

Ο Ολεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του τοπικού Ρωσόφιλου διοικητή επικαλέστηκε πληροφορίες από το λεγόμενο υπουργείο Μεταφορών της Κριμαίας, δηλώνοντας ότι «η κίνηση των ηλεκτρικών τρένων στο τμήμα Συμφερούπολη-Σεβαστούπολη έχει ανασταλεί προσωρινά. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν σε αυτούς τους σταθμούς με λεωφορεία. Η επανέναρξη της κίνησης θα ανακοινωθεί αργότερα», σε ανάρτηση στον ιστότοπο Telegram.

Πληροφορίες από τη Ρωσία έκαναν λόγο για έκρηξη στη σιδηροδρομική γραμμή. Σχετική αναφορά κάνει το κανάλι Baza στο Telegram – πρόκειται για κανάλι με καλή πληροφόρηση από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η υπηρεσία σιδηροδρόμων της Κριμαίας ανακοίνωσε ότι ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη λόγω «παρέμβασης μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στο έργο των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Ο τοπικός διοικητής των Ρώσων Σεργκέι Αξιόνοφ απέφυγε να μιλήσει για έκρηξη, αναφέροντας ότι εκτροχιάστηκε τρένο με σιτηρά και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA, στις 7.45 το πρωί της Πέμπτης εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας Ποχτόβοε και Τσιστένκοε, κοντά στη Συμφερόπολη. Δεν υπάρχει αναφορά για τον λόγο του εκτροχιασμού, παρά μόνο ότι τα αίτια διερευνώνται.

Από την κατάληψη και προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 στην περιοχή δρουν με αυξανόμενο ρυθμό αντιστασιακές ομάδες Ουκρανών και Τατάρων που η Μόσχα αποκαλεί τρομοκράτες.

Η προσάρτηση της Κριμαίας δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς και προκάλεσε το πρώτο κύμα διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, πολλά χρόνια πριν την εισβολή στην υπόλοιπη Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Reuters, RIA Novosti, TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή