Στο σκαμνί 76χρονος για την κλοπή παπουτσιών της Τζούντι Γκάρλαντ τα οποία φορούσε στον «Μάγο του Οζ»

Στο σκαμνί 76χρονος για την κλοπή παπουτσιών της Τζούντι Γκάρλαντ τα οποία φορούσε στον «Μάγο του Οζ»

Το ζευγάρι ήταν ασφαλισμένο για 1 εκατομμύριο δολάρια. Η αξία τους είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της κλοπής ενός ζευγαριού κόκκινων παπουτσιών τα οποία η Τζούντι Γκάρλαντ φορούσε στον «Μάγο του Οζ», όπως ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βόρειας Ντακότα. Τα παπούτσια εκλάπησαν το 2005 και ανακτήθηκαν από μια επιχείρηση του FBI το 2018, αλλά τότε δεν έγιναν συλλήψεις.

Στον Τέρι Μάρτιν απαγγέλθηκε κατηγορία για κλοπή σημαντικού έργου τέχνης, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς την Τετάρτη. Η εφημερίδα Minneapolis Star-Tribune ανέφερε ότι ο Μάρτιν είναι 76 ετών και ζει 12 μίλια νότια του Μουσείου Τζούντι Γκάρλαντ στο Γκραντ Ράπιντς της Μινεσότα. 

Οταν εκλάπησαν, τα συγκεκριμένα παπούτσια ήταν ασφαλισμένα για 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά η σημερινή εμπορική αξία τους είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Βόρειας Ντακότα.

Τα διάσημα παπούτσια είχαν κλαπεί το 2005 από το μουσείο που είναι αφιερωμένο στην ηθοποιό, στη γενέτειρά της, τη Μινεσότα, όταν ο διαρρήκτης μπήκε στον χώρο από ένα παράθυρο και τα άρπαξε από την προθήκη στα οποία εκτίθεντο.

Τα παπούτσια είχαν δοθεί ως δάνειο στο μουσείο από τον συλλέκτη memorabilia του Χόλιγουντ, Μάικλ Σο. Ηταν ένα από τα τουλάχιστον τέσσερα ζευγάρια που είχε φορέσει η Γκάρλαντ στην ταινία του 1939. Τα άλλα τρία είναι στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και στα χέρια ενός ιδιώτη συλλέκτη.

Στη δημοφιλή ταινία του 1939 η «Ντόροθι» χτυπά τα τακούνια της τρεις φορές και επαναλαμβάνει τη φράση «Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι», προκειμένου να επιστρέψει από τη Χώρα του Οζ στη φάρμα της, στο Κάνσας, που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή