«Γλείφτης του Πούτιν» – Η επίθεση Τζόνσον στον Μακρόν μετά τη ρωσική εισβολή

«Γλείφτης του Πούτιν» – Η επίθεση Τζόνσον στον Μακρόν μετά τη ρωσική εισβολή

«Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον», είχε πει στο Politico το 2022 ο Τσαρλς Γκραντ, διευθυντής του κέντρου για την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει κάποτε σε ιδιωτική συζήτηση τον Εμανουέλ Μακρόν ως «γλείφτη του Πούτιν» ισχυρίστηκε ένας συνέργατης του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico.

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Γκούτο Χάρι, κατά τη διάρκεια podcast δήλωσε ότι ο Τζόνσον ξέσπασε κατά του Μακρόν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Στην πρωινή μας συνάντηση, νομίζω με μια μικρή ομάδα ανθρώπων, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μακρόν», είπε ο συνεργάτης του Τζόνσον. «Βασικά, είπε για τον Μακρόν πως “είναι η λέξη με πέντε γράμματα που αρχίζει από μ και γλείφτης του Πούτιν», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζόνσον συνέχισε να καταφέρεται κατά του Μακρόν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να του αλλάξω τα φώτα».

Εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι δεν θυμόταν τα όσα είπε Χάρι για τη συνάντηση.

Όπως σχολιάζει το Politico, ο Τζόνσον είχε μια προβληματική σχέση με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Η αλήθεια είναι ότι ο Μακρόν δεν συμπαθεί καθόλου τον Μπόρις Τζόνσον», είχε πει στο Politico το 2022 ο Τσαρλς Γκραντ, διευθυντής του κέντρου για την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση.

«Υπήρξαν εντάσεις όταν πολιτικοί όπως ο Μακρόν πήγαν στη Μόσχα για να μιλήσουν με τον Πούτιν», λίγες εβδομάδες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε ο Χάρι. Ο Μπόρις χαρακτήρισε τις επισκέψεις αυτες «εμετικές», πρόσθεσε.

Στο τέλος, ανέφερε ο ίδιος, ότι οι δύο άνδρες κατάφεραν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. «Είχαν πάει και για ένα ουίσκι μαζί στη Σύνοδο Κορυφής των G7», είπε ο Χάρι.

Πηγή: Politico

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT