Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Ογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Συνάντηση Ερντογάν – Ογάν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα με τον Σινάν Ογάν, τον καλούμενο και ρυθμιστή του β΄ γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Σινάν Ογάν, τον καλούμενο και ρυθμιστή του β΄ γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Ο – προερχόμενος από την ακροδεξιά – Σινάν Ογάν έλαβε 2,8 εκατομμύρια ψήφους και ποσοστό περίπου 5% στον πρώτο γύρο των προεδρικών της 14ης Μαΐου, γεγονός το οποίο τον καθιστά πολύτιμο ενόψει του δεύτερου γύρου που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου.

Τόσο η πλευρά του Ερντογάν, όσο και εκείνη του Κιλιτσντάρογλου, θα ήθελαν να πάρουν τον 55χρονο Ογάν με το μέρος τους ενόψει του β΄ γύρου.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο της 14ης Μαΐου επικράτησε ο Ερντογάν, διατηρώντας ένα προβάδισμα περίπου τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κιλιτσντάρογλου, χωρίς όμως να καταφέρει να εξασφαλίσει το 50% που θα του έδινε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή