Μπάιντεν: Το Κίεβο δεσμεύτηκε ότι δεν θα στείλει F-16 κατά στόχων σε ρωσικό έδαφος

Μπάιντεν: Το Κίεβο δεσμεύτηκε ότι δεν θα στείλει F-16 κατά στόχων σε ρωσικό έδαφος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα, ότι έλαβε «σαφή διαβεβαίωση» από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία από τη Δύση δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά στόχων σε ρωσικό έδαφος.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G7, ότι έλαβε «σαφή διαβεβαίωση» από τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανία από τη Δύση δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά στόχων σε ρωσικό έδαφος.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) πλουσιότερων δημοκρατιών ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα βέβαιος ότι το Κίεβο θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τη Δύση, έπειτα από μήνες άσκησης πιέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή