ΝΑΤΟ: «Πιθανό το πράσινο φως» στην ένταξη της Σουηδίας τον Ιούλιο

ΝΑΤΟ: «Πιθανό το πράσινο φως» στην ένταξη της Σουηδίας τον Ιούλιο

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία υπέβαλε αίτημα ένταξης μαζί με τη Φινλανδία, η οποία έγινε και επίσημα μέλος της Συμμαχίας στις 4 Απριλίου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να δοθεί στη Σύνοδο της Συμμαχίας που θα γίνει τον Ιούλιο στο Βίλνιους, δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία υπέβαλε αίτημα ένταξης μαζί με τη Φινλανδία, η οποία έγινε και επίσημα μέλος της Συμμαχίας στις 4 Απριλίου.

Η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας, ωστόσο, είχε συναντήσει περισσότερα εμπόδια, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι παρέχει άσυλο σε κουρδικές παραστρατιωτικές ομάδες και ότι τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδηλώσεις. Τονίζεται επίσης ότι ούτε η Ουγγαρία είχε εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε τον Απρίλιο ότι η Συμμαχία θα διασφαλίσει πως η Σουηδία θα είναι η επόμενη χώρα που θα ενταχθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή