Παρίσι 2024: Σχέδιο για τοποθέτηση της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πύργο του Αϊφελ

Παρίσι 2024: Σχέδιο για τοποθέτηση της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πύργο του Αϊφελ

Δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη οι λεπτομέρειες όσων προγραμματίζουν οι διοργανωτές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πολύ φιλόδοξο σχέδιο ετοιμάζουν οι διοργανωτές των προσεχών Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, όπως αποκαλύπτει τη Δευτέρα το πρακτορείο Ρόιτερς.

Πηγές του βρετανικού πρακτορείου αναφέρουν πως η οργανωτική επιτροπή Παρίσι 2024 εργάζεται για την τοποθέτηση της Ολυμπιακής Φλόγας επί του Πύργου του Αϊφελ, πράγμα που θα συνδυάσει δύο κορυφαία σύμβολα, δηλαδή αυτό της Γαλλίας και αυτό του ολυμπιακού πνεύματος από την Αρχαία Ελλάδα.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου για το πού, το πώς και το πότε δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει, αλλά είναι βέβαιο ότι η λαμπαδηδρομία θα είναι πολύ πιο λαμπρή το 2024 απ΄ό,τι ήταν στο Τόκιο το 2021 εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας.

Δεν είναι σαφές εάν η φλόγα θα παραμείνει στο μνημείο στην καρδιά του Παρισιού καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουλίου ως τις 11 Αυγούστου.

Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η Φλόγα δεν θα τοποθετηθεί στην κορυφή του Πύργου του Αϊφελ, για τεχνικούς λόγους.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή