Τουρκία: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Τουρκία: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς

Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη για τη δοκιμή αυτή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Τουρκία την Τρίτη, πέντε μόλις μέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου δεύτερου γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Η εκτόξευση του πυραύλου «Ταϊφούν» έλαβε χώρα στις 6.44 το πρωί, και πάλι από την αεροπορική βάση Αρτβίν, στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας, κατά το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαΐλ Ντεμίρ, συνοδευόμενη και από ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο βίντεο για ευρεία κατανάλωση.

Η δοκιμαστική εκτόξευση, που σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ήταν επιτυχής, ακολουθεί εκείνη που είχε λάβει χώρα το περασμένο φθινόπωρο, στις 18 Οκτωβρίου από την ίδια βάση εκτόξευσης. Οι βολές κατευθύνονται προς τη θάλασσα, ανοικτά της Σινώπης.

Η χρονική στιγμή της δοκιμής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, δεδομένου ότι η λεγόμενη πρόοδος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί ένα από τα προεκλογικά επιχειρήματα που χρησιμοποιεί υπέρ του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον πύραυλο «Ταϊφούν» παράγει η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία πυρομαχικών ROKETSAN.

Πηγή: DHA, NTV, ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή