Η Ρωσία αναχαίτισε δυο αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Βαλτική Θάλασσα

Η Ρωσία αναχαίτισε δυο αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Βαλτική Θάλασσα

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε δύο βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που πετούσαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα.

«Υστερα από την αναχαίτιση των ξένων πολεμικών αεροσκαφών, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του» χωρίς να προκληθεί επεισόδιο, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανάρτησή του στο Telegram. «Ο ρωσικός εναέριος χώρος δεν παραβιάστηκε», υπογραμμίζει.

Τέτοιου είδους περιστατικά μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Την προηγούμενη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει δύο παρόμοια περιστατικά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, με ένα γαλλικό και ένα γερμανικό αεροσκάφος.

Στα μέσα Απριλίου, η Ρωσία έστειλε ένα μαχητικό αεροσκάφος για να συνοδεύσει ένα γερμανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. 

Τον Μάρτιο, ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη μετά από σύγκρουση με ρωσικό αεροσκάφος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι το αμερικανικό MQ-9 Ripper συνετρίβη εξαιτίας της πρόσκρουσης με ένα ρωσικό μαχητικό Su-27, εκδοχή την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε λόγω απότομου ελιγμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή