Γ. Πριγκόζιν: Τώρα αρχίζουμε την αποχώρηση από το Μπαχμούτ, αφού το καταλάβαμε

Γ. Πριγκόζιν: Τώρα αρχίζουμε την αποχώρηση από το Μπαχμούτ, αφού το καταλάβαμε

Τη θέση των μισθοφορικών δυνάμεων θα πάρουν μονάδες του τακτικού ρωσικού στρατού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του άρχισαν να αποχωρούν από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, αφού πρώτα την κυρίευσαν.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ο Πριγκόζιν, ασυνήθιστα λαλίστατος για πολέμαρχος, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησης των μισθοφόρων της εταιρείας που ο ίδιος ίδρυσε και λειτουργεί.

Το περασμένο Σάββατο ο Ρώσος επιχειρηματίας του πολέμου είχε ανακοινώσει για πολλοστή φορά την κατάληψη του Μπαχμούτ, της ισοπεδωμένης από την πολύμηνη μάχη πόλης στα δυτικά της επαρχίας Ντονέτσκ, στο Ντονμπάς της Ουκρανίας. Οι ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται ότι αυτό ισχύει, τονίζοντας ότι ελέγχουν ένα σημαντικό τμήμα της πόλης και είναι σε θέση να εξαπολύσουν αντεπίθεση για την ανακατάληψης του κομβικής σημασίας αστικού ιστού για τον έλεγχο της περιοχής αυτής.

Γ. Πριγκόζιν: Τώρα αρχίζουμε την αποχώρηση από το Μπαχμούτ, αφού το καταλάβαμε-1

Αν όντως εξαπολύσει αντεπίθεση η Ουκρανία στο Μπαχμούτ, αντιμέτωπο θα έχει μόνο τον τακτικό ρωσικό στρατό, μονάδες του οποίου πλέον θα πάρουν σταδιακά τις θέσεις των μισθοφόρων της Wagner στην πόλη, όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Πριγκόζιν στο μήνυμά του την Πέμπτη.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή