Κίεβο: Διαμηνύει ότι με 48 F-16 θα μπορέσει να απελευθερώσει την Ουκρανία

Κίεβο: Διαμηνύει ότι με 48 F-16 θα μπορέσει να απελευθερώσει την Ουκρανία

Το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας υποστήριξε ότι θα καταφέρει να εκδιώξει τους Ρώσους εισβολείς εάν του δοθούν ως βοήθεια από τη Δύση συνολικά 48 F-16. Ωστόσο, η αποστολή F-16 στην Ουκρανία είναι ακόμη κάτι χρονικά μακρινό για τη Δύση.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία χρειάζεται τέσσερις μοίρες F-16 (συνολικά 48 μαχητικά αεροσκάφη) για να απελευθερώσει τα εδάφη της από τους Ρώσους εισβολείς, υποστήριξε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«4 μοίρες F16 (48 αεροσκάφη) είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τη χώρα μας από τον επιτιθέμενο», σημειώνει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας.

Οι χώρες της Δύσης δείχνουν όντως να προετοιμάζουν το έδαφος για την αποστολή των πρώτων τέτοιου τύπου δυτικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Ωστόσο, κάποιες από τις χώρες που προωθούν αυτά τα σχέδια, όπως η Βρετανία για παράδειγμα, δεν έχουν καν στην κατοχή τους F-16.

Αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, προκειμένου να υλοποιηθεί μια τέτοια μεταφορά αεροσκαφών στην Ουκρανία. Προς το παρόν, αρκετές χώρες έχουν προσφερθεί να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους στον χειρισμό τέτοιου τύπου μαχητικών αεροσκαφών. Ακόμη δεν είναι σαφές ωστόσο εάν, ποιοι και πότε θα μπορούσαν να στείλουν F-16 στην Ουκρανία.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή