Mόσχα: Επιθέσεις με drones – Καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές

Mόσχα: Επιθέσεις με drones – Καταγράφηκαν μικρές υλικές ζημιές

Ο περιφερειάρχης της Μόσχας ανέφερε ότι «αρκετά» τέτοια αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν καθώς πλησίαζαν την πόλη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική πρωτεύουσα έγινε τα ξημερώματα στόχος –σπάνιας– επίθεσης με drones που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά όχι θύματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου (…) Κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», τουλάχιστον με βάση τις πληροφορίες «ως τώρα», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ επεσήμανε ότι πολλά drones καταρρίφθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα.

«Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών στην περιφέρεια της Μόσχας μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο εκρήξεων, ήταν το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας», σημείωσε επίσης στο Telegram.

«Πολλά drones καταρρίφθηκαν την ώρα που πλησίαζαν τη Μόσχα», εξήγησε ο Βορομπιόφ , καλώντας τους κατοίκους «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και διαβεβαιώνοντάς τους ότι «όλες οι υπηρεσίες διάσωσης κάνουν τη δουλειά τους».

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες δεν έχουν επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Είναι σπάνιο η Μόσχα και η περιφέρειά της, που βρίσκονται περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από την Ουκρανία, να γίνονται στόχος επίθεσης με drones από την αρχή του πολέμου. 

Ήταν η δεύτερη φερόμενη επίθεση στη Μόσχα, δυο εβδομάδες αφότου οι αρχές υποστήριξαν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν το Κρεμλίνο σε μια απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή