Το πελώριο παπάκι επιστρέφει στο Χονγκ Κονγκ με… παρέα

Το πελώριο παπάκι επιστρέφει στο Χονγκ Κονγκ με… παρέα

Σε μια δοκιμαστική... πλεύση, τα δύο γιγάντια παπιά εμφανίστηκαν να «κολυμπούν» ρυμουλκούμενα στα νερά του Τσινγκ Γι, του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού στην αστική περιοχή του Χονγκ Κονγκ. 

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια αφότου εμφανίστηκε πανηγυρικά στο λιμάνι της Βικτόρια στην Αυστραλία, το πρώτο πελώριο «παπάκι» του Ολλανδού καλλιτέχνη Florentijn Hofman, το πλωτό κίτρινο έργο του, επιστρέφει και μάλιστα με… παρέα!

Το στούντιο AllRightsReserved που συχνά οργανώνει δημόσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ένα ζεύγος πλωτών παπιών του Χόφμαν θα κάνει την εμφάνισή του εντός Ιουνίου, με τη νέα εγκατάσταση να τιτλοφορείται για ευνόητους λόγους «Double Ducks».

Σε μια δοκιμαστική… πλεύση, τα δύο γιγάντια παπιά εμφανίστηκαν να «κολυμπούν» ρυμουλκούμενα στα νερά του Τσινγκ Γι, του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού στην αστική περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

Με ύψος 18 μέτρων, τα δύο παπιά είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τον «πρόγονό» τους που είχε κάνει την αρχή στο Χονγκ Κονγκ δέκα χρόνια νωρίτερα. 

«Το έργο δίνει έμφαση στη φιλία και τη σύνδεση. Το Double Ducks δεν αφορά το παρελθόν, αλλά την απόλαυση του μαζί και του τώρα» αναφέρει ο Χόφμαν σε ανακοίνωσή του.

Το πρώτο Rubber Duck εμφανίστηκε σε πόλεις όπως η Οσάκα, το Σίδνεϊ και το Σάο Πάολο προτού φτάσει στο ημιαυτόνομο κινεζικό Χονγκ Κονγκ, τον Μάιο του 2013. Παρότι οι πάπιες του Χόφμαν είναι ολόιδιες, πρόκειται για διαφορετικά έργα που κάνουν εμφάνιση σε διαφορετική περιοχή. 

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή