Ζελένσκι: Οι διασώστες στις πλημμυρισμένες περιοχές δέχονται πυρά από Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές

Ζελένσκι: Οι διασώστες στις πλημμυρισμένες περιοχές δέχονται πυρά από Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές

«Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα χάσουν αυτή τη μάχη», δήλωσε ο Ζελένσκι ο οποίος υπόγραμμισε ότι το φράγμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων από την αρχή της εισβολής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βάλουν κατά των ουκρανών διασωστών που επιχειρούν στις πλημμυρισμένες περιοχές της κατεχόμενης πλευράς της Χερσώνας μετά την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα.

«Οι διασώστες μας δέχονται πυρά», δήλωσε ο Ζέλενσκι, αναφερόμενος στις προσπάθειες που γίνονται να προσεγγίσουν τους κατοίκους στην κατεχόμενη από τη Ρωσία όχθη του ποταμού Δνείπερου, η οποία έχει πλημμυρίσει μετά τις εκρήξεις που κατέστρεψαν εν μέρει το φράγμα.

«Άνθρωποι, ζώα έχουν πεθάνει», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Από τις στέγες των πλημμυρισμένων σπιτιών, οι άνθρωποι βλέπουν πτώματα να επιπλέουν. Είναι πολύ δύσκολο να βγουν από το κατεχόμενο τμήμα της Χερσώνας. Όταν οι δυνάμεις μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν, δέχονται πυρά από τους κατακτητές».

Οι πλημμύρες απειλούν 80 οικισμούς τόσο στην ουκρανικά ελεγχόμενη όσο και στη ρωσοκρατούμενη πλευρά του ποταμού, σύμφωνα με το Κίεβο.

Αφού αρχικά αρνήθηκε ότι το φράγμα ανατινάχθηκε, η Ρωσία κατηγόρησε το Κίεβο για την καταστροφή. «Καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα χάσουν αυτή τη μάχη», δήλωσε ο Ζελένσκι ο οποίος υπόγραμμισε ότι το φράγμα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων από την αρχή της εισβολής.

«Αυτό συμβαίνει σε κατεχόμενο έδαφος», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους δυτικούς συμμάχους του για την πιθανότητα οι Ρώσοι να επιχειρήσουν να καταστρέψουν το φράγμα.

Σημειώνεται ότι χθες λίγο μετά την έκρηξη, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιχορ Κλιμένκο, δήλωσε πως η Ρωσία βομβαρδίζει περιοχές της Χερσώνας.

Με πληροφορίες από Politico

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 
 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή