Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε παιδική χαρά πάρκου της πόλης Ανεσί, στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων.

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε παιδική χαρά της πόλης Ανεσί, νοτιοανατολικά της Γαλλίας, στους πρόποδες των γαλλικών Αλπεων.   

Οπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και παιδιά. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από τα ξένα πρακτορεία και δίκτυα για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Reuters, οι τραυματίες της επίθεσης είναι πέντε, τέσσερα παιδιά ηλικίας περί των 3 ετών και ένας ενήλικος. Οι τρεις από αυτούς (δύο παιδιά και ο ενήλικος) νοσηλεύονται σε κρίσιμη για τη ζωή τους κατάσταση

Σύρος 32 ετών ο συλληφθείς

Οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο δράστης, που κατά κάποιες μαρτυρίες φορούσε τουρμπάνι, έχει συλληφθεί. Οπως αναφέρει το BFMTV, ο συλληφθείς φέρεται να είναι Σύρος αιτών άσυλο στη Γαλλία. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται την αστυνομία, ο συλληφθείς, γεννημένος το 1991, επέστρεφε τακτικά στη Γαλλία και δεν είχε απασχολήσει προηγουμένως τις γαλλικές αρχές. 

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αντουάν Αρμάν, χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια», προσθέτοντας πως η έρευνα για τα κίνητρα του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών-1
Φωτ.: Reuters

«Σε σοκ το έθνος»

«Απολύτως άνανδρη ενέργεια» χαρακτήρισε την επίθεση ο Εμανουέλ Μακρόν σε δήλωσή του στο Twitter. 

«Παιδιά και ένας ενήλικος βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου. Το έθνος βρίσκεται σε σοκ», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Στη γαλλική Εθνοσυνέλευση οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Η πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, και ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, μετέβησαν επί τόπου.

Επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά στη Γαλλία – Παιδιά μεταξύ των τραυματιών-2
Φωτ.: Reutersion

Παρότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή και, σύμφωνα με τις αρχές, οι μυστικές υπηρεσίες αποτρέπουν συχνά επιθέσεις. 

Το 2015 και το 2016 η Γαλλία συγκλονίστηκε από πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις με θρησκευτικό κίνητρο και δράστες ακραίους ισλαμιστές. 

Πηγή: BBC/AFP/New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή