Η Qantas επιτρέπει πια flat παπούτσια, μεϊκάπ και μακριά μαλλιά για το πλήρωμα, ανεξαρτήτως φύλου

Η Qantas επιτρέπει πια flat παπούτσια, μεϊκάπ και μακριά μαλλιά για το πλήρωμα, ανεξαρτήτως φύλου

Ιστορικές αλλαγές στην ένδυση και εμφάνιση των αεροσυνοδών, γυναικών και ανδρών, κάνει ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, στο πλαίσιο των εξελισσόμενων κοινωνικών αλλαγών.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πλήρωμα καμπίνας του αυστραλιανού κρατικού αερομεταφορέα, της Qantas, θα μπορεί πια, για πρώτη φορά στον έναν αιώνα λειτουργίας της εταιρείας, να επιλέξει flat παπούτσια, αντί για γόβες, μακριά μαλλιά, αντί για πιασμένα, αν θα φορέσει ή όχι μέικαπ, ανεξαρτήτως φύλου.

Η αλλαγή αυτή «στο στιλ και την περιποίηση» έρχεται ως απάντηση στις επίμονες και χρόνιες διαμαρτυρίες του προσωπικού αέρος για άνεση στον αέρα και στο πλαίσιο εκμοντερνισμού του εργασιακού χώρου και των εξελισσόμενων προσδοκιών των πελατών, ανακοίνωσε η Qantas. 

Οι στολές της εταιρείες δεν έχουν αλλάξει, ωστόσο ουσιαστικά καταργήθηκαν οι φυλετικοί προσδιορισμοί για «ανδρική» και «γυναικεία» στολή. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι γυναίκες αεροσυνοδοί που υποχρεούντο να φορούν γόβες στις μακράς διάρκειας πτήσεις, ζητούσαν μετ’επιτάσεως να αλλάξει η πολιτική αυτή, έναντι πιο άνετων και πρακτικών παπουτσιών. 

Αντιστοίχως, κάποιοι άνδρες αεροσυνοδοί είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να φορούν κονσίλερ και μεϊκάπ, κάτι που δεν ήταν εφικτό έως τώρα. 

«Αυτές οι αλλαγές θα κάνουν τη χρήση της στολής μας πιο άνετη και πρακτική», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, όλοι οι υπάλληλοι θα μπορούν πλέον να φορούν, εκτός από μεϊκάπ, τα ίδια κοσμήματα, όπως ρολόγια και διαμαντένια σκουλαρίκια. 

Παρόλα αυτά, όσοι έχουν τατουάζ, θα πρέπει να εξακολουθούν να τα καλύπτουν, ενώ θα απαιτείται καλσόν για τις αεροσυνοδούς που θα επιλέξουν φόρεμα ή φούστα

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή