Τσακ Σούμερ: «Η Τουρκία συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια»

Τσακ Σούμερ: «Η Τουρκία συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια»

«Η Τουρκία συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια», αναφέρει σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή της «Κ», ο ισχυρότερος παράγοντας του αμερικανικού Κογκρέσου, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποιεί ο ισχυρότερος άνθρωπος του Κογκρέσου, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, στην επικοινωνία του με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας σχετικά με την παροχή αμερικανικών F-16 στην Αγκυρα, με αντάλλαγμα την άρση του βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του, που περιήλθε στην κατοχή της «Κ».

Ακολουθεί το ακριβές περιεχόμενο του σχετικού email:

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε σε επικοινωνία μαζί μου για να εκφράσετε τις ανησυχίες σας για την πιθανή πώληση αμερικανικών όπλων στην Τουρκία. Η Τουρκία συνιστά σοβαρή απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε στην επιθετικότητά της στις περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Η ιδέα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εμπιστευτούν την Τουρκία στην τήρηση των διεθνών κανόνων και της παγκόσμιας τάξης δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά απειλεί την ασφάλεια τη δική μας και των συμμάχων μας. Πιστεύω σθεναρά ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν διπλωματικές πρωτοβουλίες για να καταστήσουν την Τουρκία υπόλογη για όποια αδικήματα διαπράξει. Εναπόκειται στο Κογκρέσο να αποτιμήσει τις συνέπειες της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσον συνάδει με τα βέλτιστα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων μας.» 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή