Εύα Καϊλή: Δεν συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου για «προσωπικούς λόγους»

Εύα Καϊλή: Δεν συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου για «προσωπικούς λόγους»

O Βέλγος συνάδελφός της, Μαρκ Ταραμπέλα, λίγες ημέρες μετά την άρση της ηλεκτρονικής παρακολούθησής του μετείχε κανονικά σε συνεδρίαση επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Προσωπικοί, αντικειμενικοί λόγοι» δεν επιτρέπουν στην Εύα Καϊλή να μετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτή την εβδομάδα, στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι της ευρωβουλευτή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί, σημείωσαν ότι «προσωπικοί αντικειμενικοί λόγοι της κ. Εύας Καϊλή, που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δεν της επιτρέπουν να παραστεί σήμερα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση σχετικά με την άρση της ασυλίας της κ. Καϊλή, «απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του ανακριτή ή του αρμόδιου δικαστή, με εξαίρεση τη διαμονή στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων».

Να σημειωθεί ότι ο Βέλγος συνάδελφός της, Μαρκ Ταραμπέλα, λίγες ημέρες μετά την άρση της ηλεκτρονικής παρακολούθησής του μετείχε κανονικά σε συνεδρίαση επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε η Εύα Καϊλή ούτε ο Μαρκ Ταραμπέλα έχουν χάσει όλο αυτό το διάστημα δικαιώματα και υποχρεώσεις τους ως ευρωβουλευτές. Αυτό σημαίνει πως τους καταβάλλεται κανονικά η βουλευτική αποζημίωση, ενώ έχουν δικαίωμα ψήφου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή