Ένα 11χρονο παιδί πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη

Ένα 11χρονο παιδί πέθανε κατά τη διάρκεια της πτήσης Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη

Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε το επείγον ιατρικό περιστατικό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα 11χρονο παιδί έχασε τη ζωή του την Κυριακή (11/06), όταν έχασε τις αισθήσεις του σε πτήση της Turkish Airlines που εκτελούσε την διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη.

Ένας γιατρός προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί κάνοντας «μασάζ καρδιάς», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στη Βουδαπέστη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ιατρική Υπηρεσία του αεροδρομίου έφτασε στο σημείο μετά την προσγείωση της πτήσης TK003 στη Βουδαπέστη, αλλά το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

Τα απειλητικά για τη ζωή  επείγοντα περιστατικά στον αέρα είναι σπάνια, δήλωσε τον περασμένο μήνα στην εφημερίδα Washington Post ένας ειδικός. Σύμφωνα με τον ίδιο λιγότερο από το 2% των ιατρικών περιστατικών κατά τη διάρκεια των πτήσεων είναι αρκετά σοβαρά για να εκτραπεί ένα αεροπλάνο.

Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ιατρικά προβλήματα – συμπεριλαμβανομένων της λιποθυμίας, των αναπνευστικών προβλημάτων και της ναυτίας ή του εμετού – εμφανίζονται σε 1 στις 604 πτήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή