Γερμανία: «Εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος» η Κίνα, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική ασφαλείας

Γερμανία: «Εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος» η Κίνα, σύμφωνα με τη νέα στρατηγική ασφαλείας

«Βλέπουμε ότι τα στοιχεία του ανταγωνισμού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια» στη σχέση μας με την Κίνα, επισήμανε ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς, παρουσιάζοντας την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα αναφέρεται ως «εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος» στο κείμενο της Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας που παρουσίασε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας.

«Βλέπουμε ότι τα στοιχεία του ανταγωνισμού έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια» στη σχέση με την Κίνα, επισήμανε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παρουσιάζοντας την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει ισορροπημένη στάση στην στρατηγική της έναντι του Πεκίνου. Το Βερολίνο δεν επιθυμεί την αποσύνδεση αλλά έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων, πρόσθεσε και χαιρέτισε τις κυβερνητικές διαβουλεύσεις που θα έχουν Γερμανία και Κίνα την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ από την πλευρά της τόνισε ότι δεν υπάρχει μόνο «άσπρο ή μαύρο» στην αντίληψη για την Κίνα: «υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές, για παράδειγμα σε ζητήματα δημοκρατίας, αλλά απαιτείται και συνεργασία σε τομείς όπως η κλιματική αλλαγή», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT