Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε gaming και e-sports

Η Σαουδική Αραβία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε gaming και e-sports

Το Ριάντ επιχειρεί εδώ και καιρό να διαφοροποιήσει την οικονομία του αποκτώντας άλλες πηγές εσόδων πέρα από τους υδρογονάνθρακες, ενώ και ο ίδιος ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν λέγεται ότι είναι μανιώδης gamer.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαουδική Αραβία έχει ξοδέψει σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο τους τελευταίους 18 μήνες επενδύοντας σε εταιρείες video games σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πίσω από την πλειονότητα αυτών των συμφωνιών βρίσκεται ο σαουδαραβικός όμιλος Savvy Games Group ο οποίος έχει συνάψει τους περασμένους μήνες συμφωνίες με εταιρείες όπως είναι η κινεζική VSPO, η σουηδική Embracer Group και η αμερικανική Scopely, μεταξύ άλλων.

Το σουνιτικό βασίλειο θέλει να γίνει η έδρα 250 εταιρειών video games και να δημιουργήσει, στο ίδιο πλαίσιο, 39.000 θέσεις εργασίας, με τη βιομηχανία του gaming να αντιστοιχεί στο 1% του σαουδαραβικού ΑΕΠ έως το 2030.

Επισήμως, το εν λόγω σχέδιο εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλει το Ριάντ να διαφοροποιήσει την οικονομία του αποκτώντας άλλες πηγές εσόδων ανεξάρτητες από τους υδρογονάνθρακες. Ωστόσο, μάλλον παίζει παράλληλα ρόλο και το γεγονός ότι ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είναι μεγάλος λάτρης του gaming σε προσωπικό επίπεδο, όπως λέγεται.

Με πληροφορίες από FT, Gzero

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT