Τουρκία: Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ξανά στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Τουρκία: Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ξανά στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Ξεκίνησε η δίκη εις βάρος του για μια υπόθεση του 2015. Απειλείται με ποινή φυλάκισης επτά ετών και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ένας από τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, διώκεται βάσει υποψιών για χειραγώγηση διαδικασίας κατάθεσης προσφορών (σ.σ. φερόμενο ως στημένο δημόσιο διαγωνισμό) που είχε λάβει χώρα στα τέλη του 2015 όταν ήταν δήμαρχος της περιοχής Μπεϊλικντουζού στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Η πρώτη ακρόαση στην υπόθεση αυτή ξεκίνησε σήμερα, απουσία του Ιμάμογλου, σύμφωνα με πηγή του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, που θεωρείται πιθανόν υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2028, απειλείται με ποινή φυλάκισης επτά ετών και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών, μαζί με απαγόρευση πολιτικών δραστηριοτήτων για «εξύβριση» των μελών της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής. Ασκησε έφεση κατά της απόφασης και έτσι εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή