ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη στο Τέξας (εικόνες)

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη στο Τέξας (εικόνες)

Αναφορές για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη Πέριτον του Τέξας σαρώθηκε την Πέμπτη από έναν ή περισσότερους ανεμοστρόβιλους, προκαλώντας θύματα, είπε ο δήμαρχος, καθώς οι εικόνες από το έδαφος έδειχναν μεγάλο μέρος της πόλης να έχει ισοπεδωθεί και τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να αναζητούν επιζώντες.

«Είναι τρομερό. Είναι τρελό. Δεν θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σε πιο ευάλωτο μέρος», δήλωσε ο δήμαρχος Κέρι Σίμονς, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να πει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Το τοπικό δίκτυο Amarillo KVII-TV, επικαλούμενο τον αρχηγό της πυροσβεστικής του Πέριτον, Πολ Ντάτσερ, ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη στο Τέξας (εικόνες)-1

Το Γενικό Νοσοκομείο Ochiltree στο Πέριτον, μια κωμόπολη 8.000 κατοίκων, δεν έχει λάβει ακόμη νεκρούς, αλλά ορισμένοι σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα στο Αμαρίγιο, δήλωσε τηλεφωνικά η Ντέμπι Μπεκ, οικονομική διευθύντρια του νοσοκομείου.

Η κα Μπεκ είπε ότι έως και 100 άτομα με τραύματα που κυμαίνονται από γρατσουνιές έως κατάρρευση του πνεύμονα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο στο Πέριτον. Δεν ήξερε πόσοι είχαν μεταφερθεί στο Αμαρίγιο.

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη στο Τέξας (εικόνες)-2

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν στο Πέριτον, ανέφερε το KVII-TV, και οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να διασώζουν θύματα στις 6 μ.μ. Είπε ότι η πόλη μπορεί να χτυπήθηκε από τρεις ανεμοστρόβιλους.

Εικόνες από το έδαφος στο Πέριτον, περίπου 180 χλμ. βορειοανατολικά του Αμαρίγιο, κοντά στο πολιτειακό σύνορο με την Οκλαχόμα, έδειχναν σπίτια που διαλύθηκαν και έμειναν στα ερείπια.

«Η Τζέιν και εγώ προσευχόμαστε για τον λαό του Πέριτον απόψε. Είμαι σε επαφή με τον δήμαρχο Σάιμονς και αυτή η τραγωδία παρακολουθείται στενά από εμένα και όλο το προσωπικό μου», ανέφερε στο Twitter ο Ρόνι Τζάκσον, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Τέξας.

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη στο Τέξας (εικόνες)-3

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Αμποτ είπε σε γραπτή δήλωση ότι αποστέλλει ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της πολιτείας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πόρων από μια ομάδα έκτακτης ιατρικής βοήθειας, μαζί με συνεργεία έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή