Κίνα: Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Μπιλ Γκέιτς την Παρασκευή

Κίνα: Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Μπιλ Γκέιτς την Παρασκευή

Θα είναι η πρώτη του Κινέζου ηγέτη με ξένο επιχειρηματία τα τελευταία χρόνια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί με τον Μπιλ Γκέιτς στο Πεκίνο την Παρασκευή, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η συνάντηση θα είναι η πρώτη του Σι με ξένο επιχειρηματία τα τελευταία χρόνια. Είχε σταματήσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό για σχεδόν τρία χρόνια καθώς η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από τότε που έφτασε στο Πεκίνο την Τετάρτη, για πρώτη φορά από το 2019, ο ιδρυτής της Microsoft έδωσε μια ομιλία στο Global Health Drug Discovery Institute σχετικά με την ανάγκη χρήσης τεχνολογίας για την επίλυση παγκόσμιων προκλήσεων υγείας.

Το Ιδρυμα Bill & Melinda Gates και ο Δήμος του Πεκίνου, που ίδρυσαν το ινστιτούτο με το Πανεπιστήμιο Tsinghua, υποσχέθηκαν επίσης να παράσχουν 50 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσουν την ικανότητα του ινστιτούτου να ανακαλύπτει φάρμακα.

Ο κ. Γκέιτς αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft το 2020 για να επικεντρωθεί σε φιλανθρωπικά έργα που σχετίζονται με την παγκόσμια υγεία, την εκπαίδευση και την κλιματική αλλαγή.

Η τελευταία αναφερόμενη συνάντηση μεταξύ Σι και Γκέιτς ήταν το 2015, όταν συναντήθηκαν στο περιθώριο του φόρουμ Μποάο στην επαρχία Χαϊνάν. Στις αρχές του 2020, ο Σι έγραψε μια επιστολή στον κ. Γκέιτς ευχαριστώντας τον ίδιο και το ίδρυμα για την παροχή βοήθειας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον αγώνα της χώρας κατά της COVID-19.

Αρκετοί ξένοι CEOs έχουν επισκεφθεί την Κίνα από τότε που άνοιξε ξανά στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά οι περισσότεροι έχουν συναντηθεί κυρίως με υπουργούς της κυβέρνησης.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή