Ουγκάντα: Μαχητές του ISIS σκότωσαν 25 ανθρώπους σε σχολείο

Ουγκάντα: Μαχητές του ISIS σκότωσαν 25 ανθρώπους σε σχολείο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητές που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 25 ανθρώπους σε τρομοκρατική επίθεση στη δυτική Ουγκάντα, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ουγκάντας.

Μέλη των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF), ουγκαντέζικης οργάνωσης που έχει την έδρα της στο ανατολικό Κογκό και έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, επιτέθηκαν στο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιουμπιρίρα, στην Μποντούε, πυρπολώντας έναν κοιτώνα και κλέβοντας τρόφιμα αργά το βράδυ χθες Παρασκευή, ανέφερε η αστυνομία.

«Μέχρι στιγμής 25 πτώματα έχουν ανακτηθεί από το σχολείο και μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μπουέρα. Εντοπίστηκαν επίσης οκτώ θύματα, που παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Μπουέρα», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Η αστυνομία δεν ανέφερε πόσοι από τους νεκρούς ήταν μαθητές/μαθήτριες του σχολείου.

Οι στρατιώτες καταδιώκουν τους δράστες που διέφυγαν προς το Εθνικό Πάρκο Βιρούνγκα στη ΛΔ του Κονγκό, πρόσθεσε η αστυνομία.

Τον Απρίλιο, οι ADF επιτέθηκαν σε χωριό στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Η Ουγκάντα έστειλε στρατεύματα στο Κονγκό προκειμένου να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ADF. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT