Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Ρωσία ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος για διαμεσολάβηση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Ρωσία ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος για διαμεσολάβηση

Ο Σίριλ Ραμαφόζα είναι ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, επικεφαλής αντιπροσωπείας Αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση, έφτασε σήμερα στη Ρωσία έπειτα από επίσκεψή του στο Κίεβο την προηγούμενη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η νοτιοαφρικανική προεδρία.

«Ο πρόεδρος Ραμαφόζα έφτασε στην Αγία Πετρούπολη», στη βορειοδυτική Ρωσία, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, προτού πραγματοποιήσει συνάντηση με τους Αφρικανούς μεσολαβητές, ανέφερε η νοτιοαφρικανική προεδρία στο Twitter.

Ο Ραμαφόζα, του οποίου η επίσκεψη στη Ρωσία έχει στόχο «να συνεχίσει τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ειρηνευτικής Αποστολής», έφτασε στην Αγία Πετρούπολη έπειτα από «εποικοδομητικές συζητήσεις που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι» χθες στο Κίεβο, σύμφωνα την ίδια ανακοίνωση.

Μαζί με τους προέδρους της Ζάμπια, των Κομόρων και της Σενεγάλης, καθώς και με εκπροσώπους του Κονγκό, της Ουγκάντας και της Αιγύπτου, ο Ραμαφόζα θα συναντηθεί με τον Πούτιν «για να αναζητήσει την πορεία προς την ειρήνη έπειτα από 16 μήνες ρωσοουκρανικής σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια αστάθεια», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT