Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ε.Ε. επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ε.Ε. επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο»

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για το σενάριο ο πόλεμος να συνεχιστεί για αρκετούς μήνες

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για να υποστηρίξει την αντεπίθεση της χώρας κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε την Κυριακή ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών – πρόκειται για έναν πόλεμο υψηλής έντασης στον οποίο διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο», είπε ο Μπρετόν, αναφέροντας «τη δέσμευσή μας να προμηθεύσουμε ένα εκατομμύριο όπλα υψηλού διαμετρήματος τους επόμενους 12 μήνες».

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ε.Ε. επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο»-1
Ο Τιερί Μπρετόν. (©Associated Press)

«Είμαστε προετοιμασμένοι για το σενάριο ο πόλεμος να διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και περισσότερο», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της μέσα στον Ιούνιο για να ανακτήσει εδάφη από τις ρωσικές δυνάμεις και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν την περασμένη Πέμπτη προέτρεψε τους συμμάχους του Κιέβου να «σκάψουν βαθιά» για να παράσχουν περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT