Βρετανία: Περισσότερες από 10.000 θαλάσσιες αφίξεις μεταναστών εντός 2023

Βρετανία: Περισσότερες από 10.000 θαλάσσιες αφίξεις μεταναστών εντός 2023

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έθεσε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του για τον φετινό χρόνο να σταματήσουν οι διελεύσεις με πλοιάρια

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί από την αρχή του χρόνου να επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με πλοιάρια έπειτα από μια ραγδαία αύξηση αφίξεων τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν νέα στοιχεία.

Περίπου 486 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη την Παρασκευή και άλλοι 374 χθες, Σάββατο.

Ο προσωρινός συνολικός αριθμός για το 2023 ανέρχεται σήμερα σε 10.139, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, που είναι υπεύθυνο για τη μετανάστευση.

Το 2022 διέπλευσαν τη Μάγχη 45.755 μετανάστες.

Οι διελεύσεις αυξήθηκαν, έπειτα από ένα μικρό διάστημα ύφεσης, νωρίτερα μέσα στον μήνα, με 2.529 ανθρώπους να φέρεται ότι διέπλευσαν από τις 10 ώς τις 17 Ιουνίου.

Αυτό περιλαμβάνει 549 διελεύσεις την Κυριακή 11 Ιουνίου – τον μεγαλύτερο αριθμό σε μία μόνον ημέρα από την αρχή του φετινού χρόνου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έθεσε ως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του για τον φετινό χρόνο να σταματήσουν οι διελεύσεις με πλοιάρια καθώς και να μην υπάρχουν πλέον λίστες αναμονής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να αναπτυχθεί η οικονομία, να μειωθεί κατά το ήμισυ ο πληθωρισμός και να περιοριστεί το εθνικό χρέος.

Επτά πλοιάρια εντοπίστηκαν χθες, που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο περίπου 53 άνθρωποι ανά πλοιάριο διέπλευσαν τη Μάγχη.

Ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων μέχρι στιγμής αυτό τον χρόνο παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Περισσότερες από 11.300 διελεύσεις είχαν καταγραφεί μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2022, τουλάχιστον 1.000 περισσότερες από τις 10.139 που ήταν μέχρι τώρα το 2023.

Πηγή: dpa, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT