Ιαπωνία: Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα της κυβέρνησης Κισίντα

Ιαπωνία: Γιατί κατακρημνίστηκε η δημοτικότητα της κυβέρνησης Κισίντα

Το ποσοστό των Ιαπώνων που αποδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της αυξήθηκε στο 58%

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα έπεσε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες στο 33%, έχοντας μειωθεί εντυπωσιακά από το επίπεδο όπου είχε φθάσει ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Mainichi, επικαλούμενη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ίδια το Σαββατοκύριακο.

Το ποσοστό των Ιαπώνων που αποδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της αυξήθηκε στο 58% από το 46% στην προηγούμενη έρευνα της εφημερίδας, τον Μάιο, έπειτα από σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο μεγαλύτερος γιος του πρωθυπουργού και τη σειρά τεχνικών προβλημάτων που μαστίζουν το νέο εθνικό σύστημα των ταυτοτήτων, εξήγησε η εφημερίδα.

Το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης του κ. Κισίντα βρισκόταν σε άνοδο κατά την περίοδο ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά, είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα ανέμεναν πως ο πρωθυπουργός θα προκήρυσσε πρόωρες εκλογές, πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) το 2024.

Αλλη δημοσκόπηση, που μεταδόθηκε την Κυριακή από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, υπέδειξε ότι το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Κισίντα υποχώρησε στο 40,8% από το 47% που καταγραφόταν τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή