Ναυάγιο Τιτανικού: Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο

Ναυάγιο Τιτανικού: Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο

Μικρά υποβρύχια μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποβρύχιο που χρησιμοποιήθηκε για την περιήγηση τουριστών γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό. 

Σύμφωνα με το BBC, η ακτοφυλακή της Βοστώνης ανέφερε ότι επιχείρηση για την εύρεση του υποβρυχίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσα άτομα επέβαιναν τη στιγμή που χάθηκε.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και μεταφέρουν περιστασιακά τουρίστες που πληρώνουν για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Η OceanGate Expeditions, μια ιδιωτική εταιρεία που αναπτύσσει υποβρύχια για τέτοιες αποστολές, ανέφερε ότι «η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου το πλήρωμα να επιστρέψει με ασφάλεια».

Το κόστος των δημοφιλών εκδρομών στο ναυάγιο μπορεί να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και της κατάδυσης στον Τιτανικό, με τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία ακόμα δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές, να χρεώνει τους επισκέπτες 250.000 δολάρια για μια θέση στην 8ήμερη αποστολή της. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται 3.800 μέτρα στον πυθμένα του Ατλαντικού, και 600 χιλιόμετρα από την ακτή της Νέας Γης, στον Καναδά. Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, χτύπησε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Πηγή: BBC, Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή