Αντριου Τέιτ: Παραπέμπεται σε δίκη στη Ρουμανία για διακίνηση ανθρώπων

Αντριου Τέιτ: Παραπέμπεται σε δίκη στη Ρουμανία για διακίνηση ανθρώπων

Ο Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι «Big Brother» του Ηνωμένου Βασιλείου, με αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, έγινε γνωστός για τα μισογυνικά του σχόλια και τη ρητορική μίσους.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον της ρουμανικής δικαιοσύνης θα βρεθούν ο αμφιλεγόμενος ινφλουένσερ, Αντριου Τέιτ, ο αδερφός του, Τρίσταν, και ακόμη δύο άτομα, με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Βάσει του κατηγορητηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα το 2021 για να διαπράξουν εμπορία ανθρώπων στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταγεγραμμένα επτά ως φερόμενα θύματα που, όπως λέει, στρατολόγησαν οι αδελφοί Τέιτ υποσχόμενοι ακόμα και γάμο. Ο Αντριου Τέιτ κατηγορείται επίσης για τον βιασμό ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων, ενώ ο αδελφός του κατηγορήθηκε για υποκίνηση άλλων σε πράξεις βίας.

Η δίκη στο δικαστήριο του Βουκουρεστίου δεν θα ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια. Οπως αναφέρει το BBC, o Ρουμάνος δικαστής έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να μελετήσει τη δικογραφία προτού οριστεί η δίκη.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης ότι διεξάγουν έρευνα κατά των τεσσάρων υπόπτων σε μια ξεχωριστή υπόθεση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για κατηγορίες σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, για αλλοίωση μαρτύρων και για εμπορία παιδιών και ενηλίκων.

Το κατηγορητήριο ζητεί επίσης την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, πολυτελών ρολογιών, μαζί με μετρητά και κρυπτονομίσματα που κατασχέθηκαν από τους εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η υπόθεση θα αποτελέσει δοκιμασία για τη μονάδα δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας DIICOT, η οποία πέρυσι διερεύνησε 458 νέες υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και καταδίκασε 138 εμπόρους σεξουαλικών και εργασιακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την εμπορία ανθρώπων.

Ο Τέιτ, πρώην διαγωνιζόμενος στο ριάλιτι «Big Brother» του Ηνωμένου Βασιλείου, με αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα, έγινε γνωστός για τα μισογυνικά του σχόλια και τη ρητορική μίσους. Ο ίδιος είχε πει ότι οι γυναίκες ευθύνονται εν μέρει για τον βιασμό και πως ανήκουν στους άνδρες.

Οι δηλώσεις του έγιναν η αιτία να αποκλειστεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και ο λογαριασμός του στο Twitter έγινε ξανά ενεργός τον Νοέμβριο του 2022, μετά την απόκτηση της πλατφόρμας από τον Ελον Μασκ.

Mε πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT