Ισπανική προεδρία της Ε.Ε: Κυκλοφόρησε επετειακό 2ευρω κέρμα

Ισπανική προεδρία της Ε.Ε: Κυκλοφόρησε επετειακό 2ευρω κέρμα

Περίπου 1,5 εκατομμύρια κέρματα της επετειακής έκδοσης αναμένεται να «ταξιδέψουν» σε όλη την Ένωση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Μόλις λίγες μέρες πριν αναλάβει και επισήμως την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, η Ισπανία προχώρησε στην έκδοση επετειακού νομίσματος.

Από την 1η Ιουνίου το Εθνικό Νομισματοκοπείο της χώρας (Fábrica Nacional de Moneda y Timbre) στη Μαδρίτη ξεκίνησε να κόβει τα νέα κέρματα των 2 ευρώ. Περίπου 1,5 εκατομμύρια κέρματα της επετειακής έκδοσης αναμένεται να «ταξιδέψουν» σε όλη την Ένωση.

Τα νέα 2ευρα έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με ένα κανονικό 2ευρο, με τη διαφορά ότι φέρουν το σύμβολο της προεδρίας της Ε.Ε για το επόμενο εξάμηνο.

Στο νέο κέρμα ισπανικής κοπής απεικονίζεται, δηλαδή, το logo της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ περιβάλλεται από τα 12 αστέρια της σημαίας της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Φεβρουαρίου του 2009, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν τη δυνατότητα έκδοσης επετειακών νομισμάτων αλλά μόνο για το κέρμα των 2 ευρώ. Το επετειακό σχέδιο θα πρέπει πάντα να συμβολίζει ένα σημαντικό γεγονός εθνικό ή ευρωπαϊκό.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή