Στρατηγοί προς Πριγκόζιν: Μαχαιριά στην πλάτη του Πούτιν

Στρατηγοί προς Πριγκόζιν: Μαχαιριά στην πλάτη του Πούτιν

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας κατηγόρησε τον Πριγκόζιν «για προδοσία»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυο στρατηγοί που θεωρούνται φιλικά διακείμενοι προς την Wagner και τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Σεργκέι Σουρόβκιν και ο Βλαντιμίρ Αλεξέεφ κάλεσαν τους στρατιώτες της να μην υπακούσουν τις εντολές του επικεφαλής της. Παράλληλα και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB κατηγόρησε τον Πριγκόζιν «για προδοσία». 

«Οι δηλώσεις και οι ενέργειες του Πριγκόζιν ισοδυναμούν με εκκλήσεις για την έναρξη ένοπλης σύγκρουσης στο ρωσικό έδαφος και αποτελούν “μαχαιριά στην πλάτη” για τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν τις φιλοφασιστικές ουκρανικές δυνάμεις», ανέφερε η FSB σύμφωνα με το Ria Novosti.

Λίγη ώρα μετά το κάλεσμα του Πριγκόζιν σε ανταρσία, παρομοίως, ο στρατηγός Σεργκέι Σουρόβκιν και ο στρατηγός Βλαντιμίρ Αλεξέεφ έκαναν λόγο για «προδοτικές κινήσεις» εις βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αλεξέεφ δήλωσε: «Πρόκειται για μια μαχαιριά στην πλάτη της χώρας και του προέδρου. Μόνο ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να διορίζει τη στρατιωτική ηγεσία και εσείς προσπαθείτε να επιτεθείτε στην εξουσία του. Πρόκειται για πραξικόπημα. Ελάτε στα λογικά σας». 

Από την πλευρά του, ο Σουρόβκιν δήλωσε «Ο εχθρός περιμένει μόνο να διχαστούμε. Μην πέσετε στα χέρια του εχθρού σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Νωρίτερα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τα έβαλε με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, με τον επικεφαλής της Wagner να φτάνει πλέον στο σημείο πρακτικά να καλεί σε στάση κατά του ρωσικού στρατού. Ισχυρίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση σε στρατόπεδο της Wagner στα μετόπισθεν. «Πέθανε τεράστιος αριθμός μαχητών της Wagner», λέει και προσθέτει ότι «το επόμενο βήμα ανήκει σε εμάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή