Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

Ε.Ε. και ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία

«Ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση» αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο πιθανότατα θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Ρωσία από τους 27 υπουργούς Εξωτερικών, αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, ενώ αποκλείουν να συγκληθεί έκτακτη συνάντηση εντός του Σαββατοκύριακου για να εξετάσει η Ένωση την κατάσταση.

Άλλωστε βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου είναι η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας, ενώ είναι προγραμματισμένη ήδη παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία είναι εσωτερική υπόθεση» αναφέρουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές και συμπληρώνουν πως σε κάθε περίπτωση η Ε.Ε παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Και το «ΝΑΤΟ παρακολουθεί τις εξελίξεις» και σχετικές δηλώσεις ενδεχομένως να γίνουν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας και τον Λιθουανό πρόεδρο, στο προεδρικό μέγαρο στο Βίλνιους όπου θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές επαφές ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 11- 12 Ιουλίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT