Ανταρσία Πριγκόζιν: Η Ρωσία διατηρεί προς το παρόν κάποια μέτρα ασφαλείας

Ανταρσία Πριγκόζιν: Η Ρωσία διατηρεί προς το παρόν κάποια μέτρα ασφαλείας

Κλειστοί δρόμοι σε Μόσχα και Τούλα - Ισχύει η αργία της Δευτέρας στη ρωσική πρωτεύουσα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι η Δευτέρα θα είναι αργία, παρότι η ένοπλη ανταρσία της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner έλαβε τέλος. Η Μόσχα βεβαίως παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο κ. Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Βάγκνερ με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.

Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση του Μινσκ· το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον κ. Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο.

Μολαταύτα, ο κ. Σαμπιάνιν είπε την Κυριακή πως η απόφασή του να κηρύξει αργία τη Δευτέρα ισχύει.

Παράλληλα εξακολουθούν να ισχύουν και την Κυριακή περιοριστικά μέτρα στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας M-4 στις περιφέρειες της Μόσχας και της Τούλα στη Ρωσία, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικού Δικτύου σε ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Βάσει προηγούμενων αποφάσεων που ελήφθησαν στις περιφέρειες, παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στην κυκλοφορία στον (αυτοκινητόδρομο) M-4 στις περιφέρειες Τούλα και Μόσχα», διευκρινίζει η υπηρεσία στην ανάρτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT