Τραγωδία στη Στοκχόλμη: Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ

Τραγωδία στη Στοκχόλμη: Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο εθεάθησαν να καταφθάνουν στο σημείο και η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους και παιδιά – σε δυστύχημα που σημειώθηκε στο τρενάκι του λούνα παρκ Grona Lund στη Στοκχόλμη σήμερα Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ. 

Το κρατικό δίκτυο ανέφερε επίσης, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ότι το τρενάκι εκτροχιάστηκε εν μέρει ενώ βρισκόταν σε κίνηση.

Τραγωδία στη Στοκχόλμη: Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ-1
Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο εθεάθησαν να καταφθάνουν στο λούνα παρκ και η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

«Το πάρκο εκκενώνεται και η έρευνά μας έχει ήδη αρχίσει», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το Grona Lund ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το λούνα παρκ που λειτουργεί εδώ και 140 χρόνια έκλεισε επ’ αόριστον. Δεν κατέστη δυνατή η άμεση επικοινωνία με κάποιον εκπρόσωπο.

«Ενα βαγόνι με ανθρώπους έπεσε στο έδαφος»

Η Τζένι Λάγκερστεντ, δημοσιογράφος που βρισκόταν στο λούνα παρκ με την οικογένειά της, δήλωσε ότι βρισκόταν κοντά στο σημείο του δυστυχήματος και άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε τις ράγες να κουνιούνται.

«Ο σύζυγός μου είδε ένα βαγόνι από το τρενάκι, στο οποίο υπήρχαν άνθρωποι, να πέφτει στο έδαφος», δήλωσε η Λάγκερστεντ. «Τα παιδιά μου φοβήθηκαν», πρόσθεσε.

Τραγωδία στη Στοκχόλμη: Ενας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από δυστύχημα σε τρενάκι λούνα παρκ-2
Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Το τρενάκι Jetline, το οποίο έχει ατσάλινες ράγες, αγγίζει ταχύτητα έως 90 χιλιομέτρων την ώρα και ύψος 30 μέτρων. Σε αυτό μπαίνουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το λούνα παρκ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή