Ρωσία: Ο πρωθυπουργός Μισούστιν κάλεσε τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι πίσω από τον πρόεδρο Πούτιν

Ρωσία: Ο πρωθυπουργός Μισούστιν κάλεσε τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι πίσω από τον πρόεδρο Πούτιν

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρο Πούτιν, έπειτα από την αποτυχημένη ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα αντιμετώπισε «μια πρόκληση κατά της σταθερότητάς της» και ότι πρέπει να παραμείνει ενωμένη πίσω από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από την αποτυχημένη ανταρσία της μισθοφορικής ομάδας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Βάσει συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, οι μαχητές της Wagner σταμάτησαν την προέλασή τους προς τη Μόσχα, αποσύρθηκαν από τη ρωσική πόλη Ροστόφ και επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Από την πλευρά του, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν λέγεται ότι συμφώνησε να… μετακομίσει στη Λευκορωσία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ζήτησε, στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, από τους πολίτες να επιδείξουν εθνική ενότητα μπροστά στις προσπάθειες της Δύσης να υπονομευόσουν τη Ρωσία.

«Το βασικό ζήτημα σε αυτές τις συνθήκες είναι να διασφαλιστεί η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της χώρας μας, η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών», τόνισε ο Μισούστιν, ένας τεχνοκράτης που διορίστηκε πρωθυπουργός το 2020.

«Για τον λόγο αυτόν (…) πρέπει να ενεργούμε από κοινού, σαν μία ομάδα, και να διατηρήσουμε την ενότητα όλων των δυνάμεων γύρω από τον πρόεδρο», πρόσθεσε.

«Σχεδόν το σύνολο της στρατιωτικής, οικονομικής, επικοινωνιακής μηχανής της Δύσης είναι εναντίον μας», εκτίμησε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT