Ρωσία: Τέλος η στρατολόγηση κρατουμένων και καταδίκων μετά την ανταρσία της Wagner

Ρωσία: Τέλος η στρατολόγηση κρατουμένων και καταδίκων μετά την ανταρσία της Wagner

Η Wagner επιτρεπόταν να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές για να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές εταιρείες μισθοφόρων δεν επιτρέπεται πλέον να στρατολογούν καταδικασθέντες εγκληματίες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, διευκρίνισε τη Δευτέρα ένας βουλευτής, καθώς αυτό, πλέον, θα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του τακτικού στρατού.

Κατάδικοι και φυλακισμένοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο πολεμώντας υπέρ της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς αποτελούσαν αιχμή του δόρατος της ομάδας Wagner, η οποία το σαββατοκύριακο ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση κατά της ηγεσίας του στρατού.

Κατάδικοι, νυν ή πρώην, θα μπορούν πλέον να υπηρετούν μόνο στον τακτικό στρατό, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Πάβελ Κρασενίνικοφ, πρόεδρο της επιτροπής για τη νομοθεσία και την κρατική οικοδόμηση στη ρωσική Δούμα, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

Προηγουμένως, η μισθοφορική οργάνωση Wagner επιτρεπόταν να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές για να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική.

Με πληροφορίες από Financial Τimes

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή