Φρέντι Μπελέρης: Οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του

Φρέντι Μπελέρης: Οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του

Η απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη καταδεικνύει ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν το αξίωμα του δημάρχου, σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν να χορηγήσουν την άδεια ειδικού σκοπού που είχε αιτηθεί ο Φρέντι Μπελέρης ώστε να παραστεί στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το himara.gr, η απόφαση αυτή ελήφθη τη Δευτέρα (26/6), παρόλο που η αλβανική νομοθεσία προβλέπει τη χορήγηση ειδικής άδειας στους κρατούμενους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του.

Το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας προβλέπει πως θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του αντιδήμαρχος που θα οριστεί από το υπουργικό συμβούλιο που ελέγχεται, στην πλειοψηφία του, από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα θα είναι υποστηρικτής του Εντι Ράμα.

Παράλληλα, η διαδικασία των ερευνών και των ανακρίσεων για την υπόθεση Μπελέρη συνεχίζεται μέχρι να συμπληρωθεί ο φάκελος και να πάρει η υπόθεσή του τη δικαστική οδό.

Τις τελευταίες 40 ημέρες ο Μπελέρης παραμένει στη φυλακή κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Στις αρχές Μαΐου το δικαστήριο Αυλώνας είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του τότε υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και Eλληνα ομογενούς.

ΥΠΕΞ: Η απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη καταδεικνύει ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν το αξίωμα του δημάρχου

«Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει, πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Συνάμα, διαμηνύει πως, ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή