Άντονι Φάουτσι: Εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν

Άντονι Φάουτσι: Εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν

«Αναρωτιέμαι, τώρα σε αυτό το στάδιο της ζωής μου, τι έχω να προσφέρω. Νομίζω ότι αυτό που έχω να προσφέρω είναι εμπειρία και έμπνευση στη νεότερη γενιά» ανέφερε πρόσφατα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΆντονι Φάουτσι, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας τον Δεκέμβριο, πρόκειται να ενταχθεί στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν την 1η Ιουλίου.

Ο 82χρονος Φάουτσι, αυθεντία σε θέματα μολυσματικών ασθενειών όπως το AIDS και ο Έμπολα,  θα διδάσκει στην Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt.

«Αναρωτιέμαι, τώρα σε αυτό το στάδιο της ζωής μου, τι έχω να προσφέρω στην κοινωνία. Με βάση όσα έχω περάσει, νομίζω ότι αυτό που έχω να προσφέρω είναι εμπειρία και έμπνευση στη νεότερη γενιά», δήλωσε ο Φάουτσι σε συνέντευξή του στο Georgetown που έχει προγραμματιστεί να αναρτηθεί τη Δευτέρα στον ιστότοπο της σχολής.

Ο Φάουτσι έχει βαθιές σχέσεις με το 234 ετών ίδρυμα. Ο ίδιος και η σύζυγός του απόφοιτη του Georgetown παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι της πανεπιστημιούπολης. Οι τρεις κόρες τους γεννήθηκαν στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου. 

Ο Φάουτσι, ο οποίος εργάζεται ανελλιπώς από το 1968 με χιλιάδες ετεραναφορές, κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό του NIAID από 350 εκατομμύρια δολάρια σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Υπήρξε κορυφαίος ερευνητής του HIV και ένας από τους αρχιτέκτονες του Προεδρικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για το AIDS, το οποίο διανέμει φάρμακα ιού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το 2008 του απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Συμβούλευσε την κυβέρνηση σε όλες τις επιδημίες, αλλά ήρθε στο παγκόσμιο προσκήνιο με την πανδημία Covid-19. Ως γνωστόν αποτέλεσε πολλές φορές στόχο του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και πολλών οπαδών, οι οποίοι αμφισβήτησαν τις επιστημονικές του περγαμηνές. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή