Τζέφρι Επσταϊν: Η αμέλεια των σωφρονιστικών αρχών του έδωσε την ευκαιρία να αυτοκτονήσει

Τζέφρι Επσταϊν: Η αμέλεια των σωφρονιστικών αρχών του έδωσε την ευκαιρία να αυτοκτονήσει

Ο δισεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε κατά την αναμονή της δίκης για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηαμέλεια και η κακή συμπεριφορά των σωφρονιστικών υπαλλήλων μιας ομοσπονδιακής φυλακής στη Νέα Υόρκη έδωσε στον Τζέφρι Επσταϊν την ευκαιρία να αυτοκτονήσει στο κελί του τον Αύγουστο του 2019, ανέφερε το εποπτικό όργανο του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Οι αρχές της φυλακής δεν αντικατέστησαν τον συγκρατούμενο του Επσταϊν, δεν πραγματοποίησαν επισκέψεις στο κελί του και του παραχώρησαν περισσότερα κλινοσκεπάσματα, τα οποία χρησιμοποίησε για να κρεμαστεί. Επιπλέον, οι κάμερες παρακολούθησης γύρω από το κελί του Επσταϊν ήταν χαλασμένες.

Ο χρηματιστής πέρασε 36 ημέρες στο κλειστό Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο στο Μανχάταν. Δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατό του είχε τεθεί σε επιτήρηση επί 31 ώρες ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία, σύμφωνα με τους υπαλλήλους της φυλακής, άφησε μώλωπες και γρατσουνιές στον λαιμό του.

Ο δισεκατομμυριούχος πέθανε στη φυλακή στις 10 Αυγούστου του 2019 ενώ περίμενε τη δίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών. Είχε συλληφθεί έναν μήνα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κύκλωμα μαστροπείας. 

Με πληροφορίες από Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή