Το θετικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο επαφής Σάλιβαν-Κιλίτς

Το θετικό κλίμα στα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο επαφής Σάλιβαν-Κιλίτς

Συμφώνησαν στη σημασία της συνεχιζόμενης σταθερότητας στο Αιγαίο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θερμό κλίμα και με εστίαση μεταξύ άλλων στη σημασία της συνεχιζόμενης σταθερότητας στο Αιγαίο, επικοινώνησαν τηλεφωνικά την Τρίτη ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν και ο Εκπρόσωπος Τύπου και Επικεφαλής Σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός αξιωματούχος χαιρέτισε το εποικοδομητικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. 

Παράλληλα ο κ. Σάλιβαν συνεχάρη τον κ. Κιλιτς για το διορισμό του και εξέφρασε την ετοιμότητα να συνεργαστούν στενά για την ενίσχυση της διμερούς εταιρικής σχέσης και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν ακόμη για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία καθώς και τις προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσει την ανανέωση της συμφωνίας σχετικά με τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Ακόμη αναφέρθηκαν στις προετοιμασίες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σάλιβαν υπογράμμισε τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Σουηδία πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT