Τηλεφωνική συνομιλία Σολτς – Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Σολτς – Ερντογάν

Οι ηγέτες της Τουρκίας και της Γερμανίας είχαν τηλεφωνική συνομιλία, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, αλλά και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της Τουρκίας και της Γερμανίας είχαν τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία (βλ. ανταρσία Πριγκόζιν), αλλά και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία η Αγκυρα συνεχίζει να μπλοκάρει δύο εβδομάδες πριν από την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, απευθυνόμενος στον Γερμανό καγκελάριο, ότι «η Σουηδία έχει κάνει μεν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση με την αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αλλά «οι υποστηρικτές των PKK/PYD/YPG στη Σουηδία συνεχίζουν να διοργανώνουν ελεύθερα διαδηλώσεις, όπου υμνούν την τρομοκρατία, να στρατολογούν άτομα και να παρέχουν οικονομικούς πόρους σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT